Kalastus

”Kemiönsaaren eteläreunalla sijaitseva “Kekkosen kulma” on yksi monista paikoista,joissa presidentti Kekkonen on kalareissuillaan yöpynyt ja siimojaan liottanut. Presidentin vierasmaja toimi pieni punainen mökki, Löngholmenin kärjessä, ei suinkaan isännän komea kartano, joka alueen näkymää hallitsee.

Kekkonen oli nykytermeillä ilmaistuna “sunnuntaikalastaja”, eli aiheesta kovasti innostunut, toisinaan kalasteleva mieshenkilö. Normaalia tiukempi kalamiehen kunniastaan hän kuitenkin oli. Kun arvovaltaiset henkilösuhteet sen mahdollistivat, kävi mies jokseenkin koko Suomen alueella uransa aikana kalassa ja kylässä, viinaksilla voitelemalla ja saunomalla asioitaan sopimassa.
Paikkana tämä Vänoxan saaren pohjoiskärki sijaitsee loistavalla alueella kahden syvän suurselän risteyksessä. Siitä on aukkoja joka suuntaan ja liki kaikilla tuulilla syntyy edes jonnekkin kaloja houkuttava virtaus. ”

Näin kertoo Kalastustoimittaja Arto Kojo kirjassa Suomen 100 kalapaikkaa, jossa Villa Bergholmenin läheisyydessa sijaitseva ”Kekkosen kulma” on listattu yhdeksi loistavaksi kalastusalueeksi.

Villa Bergholmenin saarikiinteistö mahdollistaa unohtumattomat kalastushetket vaativammallekin vapaa-ajan kalastusryhmälle. Kalastusretken suunnittelussa otetaan huomioon jokaisen ryhmän tarpeet ja tavoitteet; onko retkellä mukana ammattitaitoinen kalastusopas joka vie sinut ja seurueesi parhaille apajille varusteiden ja veneiden kera, vai onko kyseessä omatoiminen retki jossa käytetään omaa kalustoa. Vaihtoehtoisesti omatoimiretki voidaan toteuttaa myös Villa Bergholmenin veneillä ja kalastuvälineillä.

Saarikiinteistön keskeinen sijainta antaa mahdollisuuden kalastuspäivän toteuttamiseen myös ilman että turvaudutaan veneestä kalastamiseen; vapaa-ajan kalastajan on helppo kalastaa Villa Bergholmenin saarikiinteistön rantakallioilta, luodoilta ja laitureilta ilman että koko päivä kuluisi veneessä istumiseen.